4e Jaar
Basisvorming
Godsdienst 2
Nederlands 4
Frans 2
Engels 2
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Wiskunde 4
Natuurwetenschappen 2
Informatica 1
Lichamelijke opvoeding 2
Kunstgeschiedenis 2
ARTISTIEKE VORMING
Audiovisuele vorming (Fotografie, Video, Audio, Montage, Bewerking) 8
Waarnemingstekenen 2
Kunstinitiatie 1

Opgelet! Deze richting is onderdeel van het verplichte laptopproject voor het schooljaar 2022 - 2023.

Waarvoor kies je?

Audiovisuele Vorming

Audiovisuele vorming is een veelzijdige artistieke opleiding met een brede basisvorming.

Het is een vormingsrichting, wat betekent dat er heel veel belang gehecht wordt aan de algemene vakken. Deze omvatten een rijk pakket aan geschiedenis (kunst, muziek), taalvakken (literatuur) en wiskunde. Er wordt van je verwacht dat je je inzet voor de theorievakken. Dit vraagt stiptheid, werkkracht, doorzettingsvermogen, zelfwerkzaamheid, organisatietalent, een sterke analytische en structurerende geest en een goede studiemethode.

In het atelier audiovisuele vorming staat het ontwikkelen van een eigen beeldende taal met behulp van fotografie, film, beeld, geluid en montage centraal. Je zult fotograferen, camera (en geluidsinstallatie) hanteren en kennismaken met digitale technieken. Je leert ook beelden en geluid monteren.

Je onderzoekt grondig de hedendaagse audiovisuele cultuur. Zo leer je kritisch kijken naar de beelden die ons dagelijks bereiken via de verschillende media. Je leert waarnemen, analyseren en creatief denken. Je leert lees-, spreek- en schrijfopdrachten omzetten in audiovisuele taal. Je ontdekt je eigen expressiemogelijkheden.

Tijdens de lessen waarnemen leer je tekenend omgaan met kleuren, vlakken, lijnen… en verwerf je inzicht in vorm, ruimte, ritme en compositie.

Toelatingsvoorwaarden

In het 4de jaar (2de leerjaar van de 2de graad):

Je behaalde een oriënteringsattest A of B (let op de clausule!) na een eerste leerjaar van de tweede graad ASO, TSO of KSO. Met een oriënteringsattest C na het tweede leerjaar van de tweede graad in het ASO, TSO of KSO moet je overzitten.

Wat na de 2de graad?

Het verderzetten van Audiovisuele Vorming  in de derde graad is de meest logische weg.
Voor meer informatie over vervolgstudies in de derde graad en toekomstmogelijkheden daarna, verwijzen we naar onderwijskiezer.be.


Werken van de leerlingen (enkele willekeurige werken worden getoond, klik op een afbeelding om meer werken te zien):


Instagram:


Facebook: