Inschrijvingen

Wanneer en hoe?

Een aantal afdelingen binnen de school zijn volzet. Schrijft u zich toch in voor één van deze richtingen, wordt u automatisch op een wachtlijst geplaatst.

Nieuwe leerlingen die zich willen inschrijven voor schooljaar 2022-2023 kunnen dit vanaf 1 september niet meer online doen. Neem hiervoor contact op met het secretariaat: via mail (secretariaat@lucasgent.be), via telefoon (09 224 08 76, telkens tussen 9u – 12u en 14u – 16u, op werkdagen) of via de contactpagina.

Voorwaarden?

Voor een minderjarige leerling gebeurt de inschrijving indien je ouders akkoord gaan met het opvoedingsproject, het schoolreglement en een engagementsverklaring. Op eigen houtje inschrijven, kan dus niet.

Bij een inschrijving heb je nodig:

  • Je identiteitskaart
  • Een gefotokopieerde eindbeslissing van de vorige delibererende klassenraad (van zodra beschikbaar)

Duur van de inschrijving?

Een inschrijving in onze school geldt in principe voor de volledige schoolloopbaan. Je bent automatisch ingeschreven voor het volgende schooljaar op voorwaarde dat jouw ouders dit via een studiekeuzeformulier kenbaar maken aan de school.

Meer informatie?

Wens je meer informatie over de werking van onze school? Dan kan je dit vinden in onze infobrochure voor nieuwe leerlingen.