Nieuws

Corona-proof rondleiding op school aanvragen?

Tijdens dit coronajaar was het niet mogelijk om onze Opendeurdag in de school te organiseren — vandaar dat we ingezet hebben op online infoavonden en een echte OpenKunstenDag rond de school. Ouders en nieuwe leerlingen die nog met vragen zitten en hiervoor een rondleiding op de school willen, kunnen dit aanvragen via onderstaand formulier. We bekijken dan om dit coronaproof en per gezinsbubbel te organiseren op 4 dagen met elk 3 momenten: donderdag 1 juli 2021, vrijdag 2 juli 2021, donderdag 19 augustus 2021 en donderdag 26 augustus 2021.

Op elke van de bovenstaande dagen worden er rondleidingen voorzien in de volgende blokken:

  • 10u30 – 11u30
  • 13u00 – 14u00
  • 14u30 – 15u30

Een rondleiding aanvragen kan via deze link. Wij bevestigen vervolgens een afspraak en bezorgen dan ook verdere concrete informatie.

Inschrijvingen voor 3 Beeldende en Audiovisuele Kunsten zijn nu mogelijk!

Inschrijvingen voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten!

Wil je graag naast de algemene vakken zoveel mogelijk uren doorbrengen in de wereld van de Beeldende Kunsten – met een extra audiovisuele focus (12u Atelier + 2u Kunstbeschouwing + 1u Kunstbeleving), dan kan je kiezen voor onze nieuwe afdeling Beeldende en Audiovisuele Kunsten in het derde jaar.

Tijdens onze geslaagde OpenKunstDag was er al heel wat interesse voor onze nieuwe richting in het 3de jaar Beeldende en Audiovisuele Kunsten. Sinds vorige week kregen we ook de officiële goedkeuring.  Leerlingen die op de wachtlijst stonden, kregen al de kans om hun zoon/dochter in te schrijven. Vanaf vandaag openen we ook de inschrijvingen voor alle andere leerlingen.

Inschrijven kan via de link op onze banner bovenaan of klik hier om uw zoon/dochter voor deze richting in te schrijven!

OpenKunstenDag – 8 mei 2021

OpenKunstenDag

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om op onze OpenKunstenDag de schooldeuren te openen. Toch willen we u graag verwelkomen en u meer informatie geven over onze richtingen en het reilen en zeilen van onze school.

Op 8 mei kan u in de ramen en etalages rond de school werken van onze leerlingen bekijken (per afdeling). Onze leerkrachten zijn, op veilige afstand, aanwezig om meer uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden zodat u en uw zoon/dochter de juiste keuze kunnen maken. Ook de collega’s van het secretariaat, de directie, de ICT, het zorgteam en de ouderraad zullen er zijn. U vindt er ook QR-codes naar de website/inschrijvingspagina.

Onze collega’s zullen beschikbaar zijn van 10u tot 16u.

Hieronder vindt u een plannetje zodat u elke afdeling gemakkelijk kan vinden.

U kan het plannetje downloaden door op deze link te klikken. Er liggen ook afgedrukte plannetjes klaar!

Indien u liever niet fysiek komt, is er een mogelijkheid om via onze website te chatten met vakleerkrachten van de richtingen, secretariaat, zorg, taalleerkrachten, leerkrachten van de algemene vakken en de ICT-dienst. De chatboxen zal u vinden op de respectievelijke pagina’s van de richting.  De chatbox van het secretariaat staat rechts onderaan. Voor de chatboxen hoeft u zich niet in te schrijven. Het zal ook mogelijk zijn om de gespreksgeschiedenis door te sturen naar uw mailbox. Opgelet: de chatboxen sluiten om 14u.

Indien u nog vragen heeft, neem gerust eens een kijkje op onze veel gestelde vragen pagina of neem contact met ons op via de contactpagina.

Open Kunst Dag op 8 mei 2021!

Ben je geïnteresseerd in een kunstenopleiding in de Beeldende Kunsten?

Ben je graag artistiek bezig? Heb je interesse in tekenen, mode, fotografie, illustratie,  videobewerking, interieur en architectuur,  ontwerp, … ?

Dan is de Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent iets voor jou!

De OpenKunstDag vindt plaats op zaterdag 8 mei 2021. Er is een uitgestippelde wandeling rond de school waar je in de ramen en etalages werken van leerlingen kan  bekijken. Een aantal leerkrachten zijn aanwezig om meer uitleg te geven. Een plannetje is voorhanden. Je zal er ook QR-codes vinden naar onze website en inschrijvingslink.

Vanaf 10 uur tot 14 uur kan er ook live gechat worden met leerkrachten en zorgcoördinatoren (via lucasgent.be). Inschrijven op voorhand is niet nodig.

Reeds overtuigd? Dan kan je je direct inschrijven voor onze school via deze link.

Infomomenten en OpenKunstDag

Beste geïnteresseerde nieuwe leerlingen

Beste ouder(s)

Op dinsdag 23/03 (3de jaar), woensdag 24/03 (4de jaar) en donderdag 25/03 (5de jaar) zijn er om 19u30 digitale infomomenten voorzien voor de nieuwe leerlingen en hun ouders. Tijdens deze infosessies zullen we de school en de verschillende afdelingen kort voorstellen en jullie uitnodigen op onze OpenKunstDag. Klik op de link van het correcte jaar om het digitaal infomoment te volgen.

De OpenKunstDag vindt plaats op zaterdag 8 mei 2021. Deze opendeurdag verloopt deels digitaal. Vanaf 10 uur tot 14 uur kan er live gechat worden met leerkrachten en zorgcoördinatoren.

Op 8 mei kan u ook in de straten rondom de school in de ramen en etalages werken van leerlingen bekijken. Een aantal leerkrachten zullen aanwezig zijn om meer uitleg te geven. Er zal een plannetje voor handen zijn waarop u de verschillende afdelingen terug zal vinden. U zal er ook QR-codes vinden naar onze website en inschrijvingslink.

Tot dan!

Met vriendelijke groeten

Karen Verhamme

directeur