Nieuws

Kunsthumaniora Sint-Lucas wenst jullie een deugddoende vakantie

Beste leerlingen van de Kunsthumaniora Sint-Lucas

Het schooljaar 2021 – 2022 is op zijn einde. Een schooljaar waarin er opnieuw veel gebeurd en gerealiseerd is. Onze school is niet alleen enorm gegroeid, maar we zijn ook voor het eerst gestart met de nieuwe richtingen in het 3de jaar.

Qua grote veranderingen kan ook de ingebruikname van onze gerenoveerde lokalen in de Carré wel tellen.

Op de proclamatie namen we afscheid van onze zesdejaars. Hun werk was te bewonderen tijdens de zeer geslaagde SINTLUCASexpo van het voorbije weekend. We wensen hun zeker véél succes in hun verdere (school)carrière.

Maar ongeacht in welk jaar je ook zit, we wensen jullie allemaal een zeer deugddoende zomervakantie. Tijd om de batterijen op te laden zodat we jullie met open armen weer kunnen ontvangen op 1 september om het nieuwe schooljaar 2022 – 2023 te starten!

Tot dan

Kunsthumaniora Sint-Lucas

Leerkracht in beeld: Camille Deconinck brengt single uit in het Frans

Weten jullie al dat Camille Deconinck, leerkracht Frans, ook bekend is onder de artiestennaam Camillou? Samen met Martmatic bracht ze het lied ‘Danse avec moi’ uit. 

Leerlingen van Sint-Lucas Kunsthumaniora hielpen bij de opname van de videoclip. 
Camille staat elke dag voor de leerlingen, deze keer stonden de leerlingen er voor haar en daar is Camille enorm dankbaar voor. 

Help Camille en luister nu naar  ‘Danse avec moi’ op spotify en bekijk de videoclip op YouTube: 
https://youtube.com/watch?v=Ib06vfsF5co

Sint-LucasEXPO op 25 en 26 juni

In 2022 pikken Kunsthumaniora Sint-Lucas en Sint-Lucas Academie deeltijds kunstonderwijs een fijne traditie weer op: een gezamenlijke eindejaarsexpo, de Sint-LucasEXPO.

In het weekend van 25 en 26 juni vind je op drie locaties het werk terug van de leerlingen van beide kunstscholen. In de gebouwen van kunsthumaniora Sint-Lucas kan je heel wat werk van de leerlingen van het 3de, 4de en 5de jaar komen ontdekken. Het eindwerk van de zesdejaars krijgt een bijzondere plaats op de aparte GIP-expo. In de gebouwen van Sint-Lucas Academie stellen zowel de kinder- en jongerenateliers als de volwassenenateliers hun werk van het voorbije schooljaar tentoon.

Bijzondere aandacht is er voor de afstuderende laureaten van Sint-Lucas Academie. Zij ronden hun jarenlange studie af met een bijzondere expo op een al even bijzondere locatie: het oude slotklooster van de Theresianen. Zowel in het weekend van 18 en 19 juni als 25 en 26 juni kan je hun werk ontdekken in de Theresianenstraat 9, op een boogscheut van beide kunstscholen.

Het volledige programma vind je hier.

Sint-Lucas Academie en Kunsthumaniora Sint-Lucas heten je heel erg welkom!

Sint-Lucas Academie (DKO) neemt deel aan Atelier in Beeld!

Onze collega’s van de Sint-Lucas Academie nemen dit jaar deel aan Atelier in Beeld.

Wil je de volwassenen ateliers eens van dichtbij in werking zien? Dan kan je dit weekend een kijkje nemen! Voel je van harte welkom op zaterdag 14 mei doorlopend van 9u tot 15u!

De ateliers beeldhouwen, fotokunst, keramiek, levend model, tekenkunst, schilderkunst, grafiekkunst en projectatelier zijn open en vrij te bezoeken. In de ateliers architecturaal ontwerpschetsen, interieurontwerp, grafisch ontwerp en illustratie kan je zelf ook aan de slag. Kom designstoelen hacken, letters bewerken, tekenen …

De beeldateliers (kinderen en jongeren) houden die dag ook vriendendag. Elke leerling kan die dag een vriend(in) meebrengen om van de atelierwerking te proeven, tijdens de atelieruren.

Wees welkom!

Meer informatie op https://sintlucasacademie.be

Welkom op de OpenKunstenDag 2022!

Op zaterdag 12 maart 2022 tussen 10u en 18u verwelkomen we jou op en rond de school voor onze opendeurdag aka OPENKUNSTENDAG. Je staat voor een belangrijke keuze, en die willen we jou graag helpen maken. 

Zodra je toekomt in het hoofdgebouw, zul je onthaald worden en een informatiebrochure krijgen. Indien je met de fiets komt, kan je jouw fiets parkeren op onze speelplaats aan de overzijde  (Houtlei 13, we noemen dit de Carré).

Wil je jouw bezoek plannen? Dan vind je hieronder het plannetje! Deze zul je ook ontvangen in de informatiebundel bij het onthaal.

Registreren voor de OPENKUNSTENDAG 2022 kan vanaf nu!

We kondigden al aan dat je op zaterdag 12 maart 2022 tussen 10u en 18u heel erg welkom bent om onze school een bezoekje te brengen. En dat we het omwille van corona ietsje anders moeten aanpakken.

Dat ‘ietsje anders’ valt gelukkig best mee: we kunnen je uitnodigen op school, in onze ateliers. Leerkrachten vertellen je waar de verschillende richtingen voor staan. Net zoals anders werken intussen leerlingen aan opdrachten en projecten. Ook hen kan je vragen stellen. Zo krijg je een realistisch beeld van onze onderwijspraktijk.

We vragen je wel om op voorhand te registreren voor een tijdsblok waarin je bezoek start. Om jezelf en jouw bubbel te registreren, klik je op deze link.

OPENKUNSTENDAG – 12 maart 2022

Wees welkom!

Op zaterdag 12 maart 2022 tussen 10u en 18u verwelkomen we jou op en rond de school voor onze opendeurdag aka OPENKUNSTENDAG. Je staat immers voor een belangrijke keuze, en die willen we jou graag helpen maken. We introduceren je in het reilen en zeilen van de school, en geven je een inkijk in de ateliers. Leerkrachten en leerlingen zijn aanwezig, op veilige afstand, om al jouw vragen te beantwoorden.

Het volledige programma vind je binnenkort op deze website. Omwille van corona zal het noodzakelijk zijn je voor een tijdsblok met een vast uur te registeren. Meer informatie, in dit nieuwsbericht.

Je kan deze opendeurdag ook volgen via ons Facebook event.

 

Veel succes met je examens!

Beste leerlingen van de Kunsthumaniora Sint-Lucas

Het is binnenkort weer zover, de kerstexamens staan voor de deur. Vanaf maandag 13 december beginnen de examens tot en met dinsdag 21 december. Via dit berichtje willen we jullie allemaal véél succes wensen. Studeer goed en hopelijk kunnen we jullie allemaal een goed kerstcadeau geven in de vorm van een goed rapport.

Daarna volgt een kerstvakantie. We wensen jullie ook alvast zalige feestdagen en zeker en vast een gelukkig nieuwjaar!