5e Jaar 6e Jaar
Basisvorming
Godsdienst 2 2
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Wiskunde 3 2
Natuurwetenschappen 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Kunstgeschiedenis 2 2
ARTISTIEKE VORMING
Toegepaste Beeldende Vorming (Textielcreatie, modetekenen) 8 8
Beeldende vorming 3 3
Kunstinitiatie 1 1
Waarnemingstekenen 3 4

Waarvoor kies je?

Als leerling van Toegepaste Beeldende kunst, optie Textielcreatie kies je ervoor om vanuit de wereld van de mode en het textielontwerp je kunstzinnige creativiteit te ontwikkelen. Niet de draagbaarheid van wat je ontwerpt, primeert, maar wel het idee van lijn, kleur en vorm dat je tot expressie wil brengen.

In de artistieke vorming krijg je niet alleen de kans om je waarnemingsvermogen en je kunstzinnige en technische vaardigheden verder te ontwikkelen maar ook om die te integreren in je eigen creaties. Het verwerven van kennis van materialen en van het menselijk lichaam is onmisbaar in deze opleiding. Verder leer je kunst te plaatsen in een historisch en belevingskader. Het zelfstandig creëren krijgt in het laatste jaar een hoogtepunt in de vorm van een Geïntegreerde Proef (GIP).

Kunst- en kunstgerichte vakken zijn in evenwicht met een meer algemene theoretische vorming die er op afgestemd is om je na het beëindigen van je middelbare studies nog tal van keuzemogelijkheden te bieden.

Blijf op de hoogte en bezoek de richting TBKt zeker ook op Facebook. Deze staat ook onderaan de pagina.

 

Toelatingsvoorwaarden

In het 5e jaar (1ste leerjaar van de 3de graad):

Je behaalde een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs en een oriënteringsattest A of B (let op de clausule!) na het tweede leerjaar van de tweede graad ASO, TSO of KSO. Wie volledig nieuw is op onze school volgt inhaallessen op woensdag.

 

Wat na de 3de graad?

De studierichting is niet beroepsgericht en beoogt dus geen professionele vorming. Het diploma secundair onderwijs geeft je de kans om door te stromen naar een bacheloropleiding zowel op professioneel als academisch niveau. Belangrijk bij je keuze is een realistische kijk op je leermogelijkheden en een gefundeerde motivatie.

Gezien je vooropleiding zou je volgende mogelijkheden kunnen overwegen:

Professionele Bachelor:

In het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: Beeldende Vormgeving

In de studiegebieden onderwijs en sociaal-agogisch werk

Academische Bachelor en Master aan de hogescholen:

In het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: Fotografie, Juweelontwerp en Edelsmeedkunst, Mode, Beeldende Kunsten, Vrije Kunsten…

Voor meer informatie over vervolgstudies in de derde graad en toekomstmogelijkheden daarna, verwijzen we naar onderwijskiezer.be.


Werken van de leerlingen (enkele willekeurige werken worden getoond, klik op een afbeelding om meer werken te zien):Instagram:


Facebook: